e-Gov Awards 2015: project Datawarehouse wint!

7 december 2015

Op 3 december 2015 organiseerde Agoria ICT de 11de editie van de e-Gov Awards. Deze awards bekronen de meest verdienstelijke informatiseringsprojecten van de publieke overheidsdiensten op het gebied van administratieve vereenvoudiging, hulp aan burgers en hulp aan ondernemingen. 

Het project 'Datawarehouse Arbeidsmarkt en sociale bescherming' van de Kruispuntbank Sociale Zekerheid en ondersteund door de FOD Sociale Zekerheid, heeft de award gewonnen in de afdeling 'Beste samenwerking'.

Het Datawarehouse Arbeidsmarkt en Sociale Bescherming maakt de koppeling van sociaal-economische gegevens van de instellingen uit de Belgische sociale zekerheid mogelijk. Ook de FOD Sociale Zekerheid is leverancier van gegevens. Het doel is beter, sneller en goedkoper te kunnen inspelen op vragen over gegevens van onderzoeksinstellingen en de overheid. De grote meerwaarde van het datawarehouse ligt in de onderlinge (permanente) koppeling van de data aan de hand van een uniek nummer. Daarnaast omvat het datawarehouse gegevens over een periode van 15 jaar, wat analyses op lange termijn mogelijk maakt.