European Mental Health Week: een terugblik op onze conferentie over mentale gezondheid en werk

13 mei 2024

Ter gelegenheid van de Europese Week van de Mentale Gezondheid (European Mental Health Week) blikken we terug op de conferentie over mentale gezondheid en werk die we organiseerden, met de FOD Werkgelegenheid, het RIZIV en Fedris in het kader van het Belgische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie.

Op 30 en 31 januari 2024 kwamen Europese deskundigen en beleidsmakers in Brussel bijeen voor een conferentie over mentale gezondheid en werk. De twee dagen waren gewijd aan de primaire, secundaire en tertiaire preventie van psychosociale risico's op het werk.

Lees hier het rapport van deze conferentie!

Bekijk de aftermovie van de conferentie

Over de European Mental Health Week

De Europese Week van de mentale gezondheid (European Mental Health Week)

is een pan-Europees initiatief om mensen bewust te maken van het belang van mentaal welzijn in ons dagelijks leven. De vijfde editie van de European Mental Health Week, die is opgezet en wordt geleid door de onafhankelijke Europese NGO voor geestelijke gezondheid, Mental Health Europe, vindt plaats van 13 tot 19 mei 2024.

Deze week is voor iedereen een gelegenheid om alle aspecten van mentale gezondheid te bespreken, om persoonlijke verhalen te delen over hoe je ermee omgaat in tijden van crisis en in het algemeen, en om de noodzaak van actie te benadrukken.

Mental Health Europe is een belangrijke speler in het vormgeven van de Europese aanpak van mentaal welzijn en was ook aanwezig bij de discussies op onze conferentie in januari.

Lees meer over alle evenementen die deze week plaatsvinden!

Meer info

Lees het rapport van de conferentie

Bekijk de video van de conferentie

European Mental Health Week, 13-19 May 2024