Federaal actieplan Handicap: inclusie is meer dan een hype

12 augustus 2022

Als uitkeringen en tegemoetkomingen haperen, sputtert ook de inclusie van mensen met een handicap. Inclusie mag niet alleen een hype zijn, het moet ook leiden tot werkelijke verandering.

Het federaal actieplan Handicap 2021-2024 zet daar op in. Het plan omvat 145 maatregelen die de maatschappelijke positie van mensen met een beperking moeten versterken. En dat blijft niet bij woorden: de federale regering heeft in de begroting 2022 vijf miljoen euro aan bijkomende structurele investeringen ingeschreven om dat waar te maken.

Volgens Peter Samyn, voorzitter van FOD Sociale Zekerheid, zijn deze bijkomende structurele investeringen een opportuniteit om nog meer werk te maken van inclusie.

Om die vernieuwing kracht bij te zetten, zoeken we een nieuwe Directeur-generaal voor de Directie-generaal Personen met een handicap en een directeur Erkenningen. Voor de functie van Directeur-generaal zijn we op zoek naar iemand die instaat voor de organisatie en het beheer van een doeltreffende dagelijkse dienstverlening en daarnaast strategisch meewerkt aan het federaal en internationaal beleid rond personen met een handicap. De Directeur Erkenningen is verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van het operationeel proces van het toekennen van de tegemoetkomingen en afgeleide rechten.

Ontdek de vacatures en solliciteer t.e.m. 29/08:

Directeur erkenningen personen met een handicap

Directeur-generaal DG Personen met een handicap

Op sociaal.net kan je het volledige opiniestuk lezen!