Geef je mening over het voorontwerp van het derde federaal plan voor duurzame ontwikkeling

14 april 2021

De FOD Sociale Zekerheid zetelt samen met andere federale duurzaamheidsexperten in de Interdepartementale Commissie voor Duurzame Ontwikkeling (ICDO). De ICDO neemt deel aan de coördinatie van het federale beleid voor duurzame ontwikkeling en haar voornaamste missie is het voorbereiden en coördineren van de opvolging van de acties van de federale overheidsdiensten op het gebied van duurzame ontwikkeling.

Het heeft ook het wettelijke mandaat om het voorontwerp en het ontwerp van het derde Federaal Plan voor Duurzame Ontwikkeling (FPDO) voor te bereiden. Dit plan bevat de maatregelen die op federaal niveau moeten worden genomen om zowel de internationale als Europese verplichtingen (SDG’s) te verwezenlijken en de doelstellingen die zijn vastgelegd in de langetermijnvisie Duurzame Ontwikkeling.

Het voorontwerp van het derde Federaal Plan voor Duurzame Ontwikkeling ligt nu op tafel voor consultatie. De tekst is een eerste voorstel van duurzame acties en maatregelen. Voor het definitieve plan naar de regering gaat, krijgen organisaties, adviesraden, parlementen en burgers de kans om hun opmerkingen en suggesties door te geven tot 8 juni.

Wil je maken mee beleid?

Meer info