Jaarverslag DG Personen met een handicap 2021: verandering en dynamiek

18 november 2022

De belangrijkste taak van de DG Personen met een handicap bestaat erin personen met een handicap correct, snel en efficiënt te helpen bij het aanvragen van tegemoetkomingen, parkeerkaarten of attesten waardoor ze van andere sociale of fiscale rechten kunnen genieten.

Dit jaar heeft onze administratie, net als alle andere jaren, krachtdadig en met overtuiging gewerkt om dit allemaal goed te laten verlopen.

De publicatie van het jaarverslag stelt ons in staat de vele activiteiten van onze diensten, evenals de kwaliteit van het werk van onze medewerkers, te presenteren.

Het jaarverslag 2021 is opgedeeld in drie delen: ‘Verandering en dynamiek’, ‘Onze activiteiten in cijfers’ en ‘Veranderingen en projecten’.

Het jaar 2021 was een jaar van verandering en dynamiek

Een jaar van verandering, aangezien André Gubbels, na 15 jaar trouwe dienst aan de DG HAN, de fakkel heeft doorgegeven aan Yves De Smedt als nieuwe Directeur-generaal a.i.

Een jaar van dynamiek, waarin we luisterden naar de behoeften van personen met een handicap, naar die van de partners en naar die van de medewerkers van onze diensten!

Kerncijfers voor 2021

  • 597.253 personen hebben een erkenning van hun handicap bij de DG Han.
  • 217.299 personen krijgen maandelijks een inkomensvervangende en/of integratietegemoetkoming (IVT/IT).
  • In 2021 werden 59.973 parkeerkaarten voor personen met een handicap afgeleverd. Dit brengt het totale aantal parkeerkaarten in omloop op 472.492.
  • De DG heeft 1,91 miljard euro uitbetaald aan tegemoetkomingen.

Voor meer details, lees het jaarverslag 2021 (pdf).