Lancering mondiaal samenwerkingsverband Universele Sociale Bescherming

23 september 2016

Op 21 september, tijdens de Ministeriële Week van de VN Algemene Vergadering in New York, huldigden de Internationale Arbeidsorganisatie en de Wereldbank Groep het Global Partnership for Universal Social Protection in. 

De voordurende bekommernis van België voor sociale bescherming in de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen werd nogmaals benadrukt door de deelname van Vicepremier en Minister van Ontwikkelingssamenwerking, Digitale Agenda, Telecom en Post, Alexander De Croo. De hoofddoelstelling van het partnerschap tussen ILO en de Wereldbank Groep is het bereiken van target 1.3 van de VN Agenda 2030 rond Duurzame Ontwikkeling: Universele Sociale Bescherming voor iedereen. 

De FOD Sociale Zekerheid droeg actief bij aan de voorbereiding hiervan en vertegenwoordigt, in samenwerking met de FOD Buitenlandse Zaken, België op de SPIAC-B (Social Protection Interagency Cooperation Board), dat wordt voorgezeten door ILO en Wereldbank. Daar zal dit Global Partnership verder worden uitgewerkt en geconcretiseerd. Een eerste resultaat zijn de uitgewerkte best practices van ontwikkelingslanden die universele dekking bereiken.

Conference on Universal Social Protection  
Of contacteer frederic.vanpeteghem@minsoc.fed.be

Foto:  (vlnr) Vicepremier Alexander De Croo, Voorzitter van de Wereldbank Groep Jim Yong Kim en ILO Directeur-generaal Guy Ryder