Op zoek naar een boeiende stage? Kom onze communicatiedienst versterken!

27 juni 2022

Functiebeschrijving

Voor academiejaar 2022-2023 zijn we op zoek naar 6 studenten die het communicatieteam van de FOD Sociale Zekerheid willen komen versterken, en dit gedurende minstens twee maanden. Wie ‘we’ zijn en welke profielen we zoeken, dat lees je hieronder… 

 

Wie zijn wij? 

Wij, dat zijn 12 collega’s die elke dag werken rond allerhande communicaties van de FOD Sociale Zekerheid, zowel intern als extern. Denk aan nieuwsbrieven naar de burgers en professionals, het intranet, sociale media, onze websites (ja, meervoud!)… maar ook persberichten, het leiden en uitwerken van communicatiegerelateerde projecten binnen onze organisatie, employer branding,… Een tweetalig team waar kwalitatief en geconcentreerd werken ook al eens plaats maakt voor dubbel zo hard genieten op een afterwork op bijv. donderdagavond. 

 

We zijn op zoek naar… 

In eerste plaats studenten met enorm veel goesting om bij te leren en een uitstekende motivatie! Maar daarnaast zijn er natuurlijk wel een aantal essentiële skills die jouw stage zowel voor jezelf als voor ons tot een succes kunnen maken: 

 

 • Wervend schrijven zonder fouten (of toch zo weinig mogelijk), oog voor grafisch ontwerp en creatief denken vormen voor jou geen enkel probleem. 

 • Bachelorstudent of masterstudent? Dat maakt voor ons niet uit. Zolang je maar een opleiding volgt die jou voorbereidt op een functie als communicatiemedewerker (communicatiemanagement, communicatiewetenschappen, taal-en letterkunde, journalistiek,…). 

 • Je kan ons ten minste twee maanden lang versterken voor minimum drie dagen per week. Je werkt steeds twee dagen per week op kantoor in Brussel, de rest van de tijd mag je van thuis uit werken.  

 • Je hebt interesse in employer branding en weet verhalen bij collega’s te sprokkelen voor onze interne communicatie. Het toepassen van de nodige interviewtechnieken en het uitschrijven van reportages heb je voldoende onder de knie. 

 • Je kan zelfstandig werken, neemt initiatief en draagt actief topics aan voor onze wekelijkse contentmeeting. 

 • Je doet voorstellen voor de meest geschikte kanalen voor onze acties (print, podcast, website, sociale media,…). Je maakt 100% deel uit van ons team, dus jouw inbreng vinden we meer dan waardevol! 

 • Ervaring met videografie, podcasts en montage is een plus, maar zeker geen must. 

 • Zin om bij te leren’ en op z’n minst een goede passieve kennis van de andere landstaal (NL of FR) zijn zonder twijfel een must. 

Afhankelijk van je ervaring en interesse kan je bij ons terecht als: 

 • Stagiair communicatiemedewerker voor één van onze interne diensten (DG Personen met een Handicap, DG Beleidscoördinatie en Internationale Relaties,…) of voor één van onze langlopende, grote projecten 

 • Stagiair interne communicatie 

 • Stagiair sociale media 

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en krijg je al enorm veel goesting om ervaring op te doen en te leren hoe communiceren bij de overheid nu écht in z’n werk gaat? Aarzel dan niet om te solliciteren! Stuur dan snel jouw CV en motivatiebrief door naar social.security@minsoc.fed.be . 

 

Opgelet:  

 • Wil je stage lopen in het eerste semester? Stuur dan uiterlijk op 15/10/2022 jouw sollicitatie in. 

 • Plan je jouw stage voor het tweede semester? Dan ontvangen we jouw sollicitatie graag ten laatste op 16/12/2022. 

Ook tijdens de zomervakantie werken we en mag je dus zeker een reactie op jouw kandidatuur verwachten. Zodat je met een gerust gevoel aan jouw academiejaar kan starten! 

 

Tot binnenkort!