Sociale inclusie in de EU

28 mei 2019

Rudi Van Dam (DG BeSoc) is gevraagd om een bijdrage te leveren aan een internationaal seminarie over ‘Social inclusion and cohesion in Latin America in the context of the 2030 Sustainable Development Agenda’, te Santiago, Chili. Dit seminarie wordt georganiseerd door het VN economisch comite voor Latijns Amerika en de Caraiben.

De Europese ervaring op het vlak van de  monitoring van sociale inclusie en het sociaal beleid wordt gedeeld met andere regio’s in de wereld. Het is belangrijk dat deze EU know-how kan worden verspreid omdat onze regio de sterkst uitgebouwde welvaartstaten heeft en het dus belangrijk is dat dit model wordt gepromoot. Deze kennis levert ook een bijdrage in het kader van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.  

Aan de hand van kwalitatieve indicatoren wordt de armoedegraad in de EU lidstaten nauwkeurig gemonitord en verenigd in een dashboard (Social Protection Performance Monitor). Op die manier kunnen sociale trends beter zichtbaar gemaakt worden en kan het beleid er makkelijk beroep op doen.

Bekijk de video