SOCIEUX+ webinar video

12 mei 2022

Op 21 april 2022 organiseerde SOCIEUX+ een online webinar voor de talrijke experten die met hen samenwerken.

De bedoeling was om het werk van die experten te erkennen en  te valoriseren en hen ook zelf aan het woord te laten over hun werk en de toekomstige uitdagingen. De experten werden ook uitgenodigd om mee te denken over de kennisproducten van Socieux+, die door de Belgische partners worden ontwikkeld.

SOCIEUX+ (EU Expertise on social protection, labour and employment) is een organisme voor technische bijstand  opgezet op vraag van de Europese Commissie. Sinds 2016 is de FOD Sociale Zekerheid, via BELINCOSOC, partner.

SOCIEUX+ helpt partnerlanden  bij het ontwikkelen,  beheren en opvolgen van een efficiënt, inclusief en duurzaam sociale zekerheidssysteem en werkgelegenheidsbeleid. SOCIEUX+ biedt  ondersteuning in alle domeinen van de sociale bescherming en het werkgelegenheidsbeleid.  Ze mobiliseren Europese experten uit de publieke sector voor zendingen van korte duur. 

Sinds de start heeft SOCIEUX+ meer dan 380 activiteiten ontwikkeld in 58 landen. Daarbij konden ze beroep doen op meer dan 300 experten, meestal uit de publieke sector. Ze werkten met meer dan 100 openbare instellingen en in totaal werden 11.800 expertise dagen gerealiseerd.

Bekijk de video van het webinar

Meer informatie: www.socieux.eu