Hoe word je regisseur van je eigen leven?

De Belgische sociale zekerheid wordt erkend als een van de betere systemen ter wereld. Het is voor onze FOD dan ook zeer belangrijk gemotiveerde en talentvolle mensen te vinden en hen een aangename werkomgeving en werkklimaat aan te bieden. Wij zijn ervan overtuigd dat gelukkige medewerkers de bouwstenen zijn van een goede overheidsdienst en dus ook van een goede dienstverlening naar de burger toe.

Sinds 2006 werken we met veel enthousiasme aan de doelstelling om een attractieve en misschien wel sexy werkgever te zijn. En dit via een zeer eenvoudige filosofie: bij ons zijn alle collega’s zelf regisseur van hun eigen leven. We gaan hen dan ook niet meer zeggen wanneer, waar en hoe ze moeten werken.

NoVo is één van de meest innovatieve initiatieven in de federale overheid. Het is de verzamelnaam van het omvangrijke veranderingsproject (gekoppeld aan de verhuis begin 2009) waarmee de FOD Sociale Zekerheid focust op haar waarden en de doelstelling om medewerkers gelukkig te maken.

NoVo gaat over cultuur, teamwerk en leiderschapsontwikkeling, over digitalisering en modernisering van IT infrastructuur, over dynamic office, publieke samenwerking en zoveel meer.

Boek: ‘De collega’s werken thuis’ (Frank Van Massenhove en Tom Auwers)

Tijd is het nieuwe geld, maar hoe maak je medewerkers regisseur van hun leven? Hoe motiveer je hen en leg je hen uit hoe waardevol het is om eender waar en wanneer te kunnen werken, en je bureau op te geven (ook als baas)?

'De collega's werken thuis' wijst de weg naar een nieuwe werkcultuur die de mens centraal stelt en die steunt op respect, resultaten en vertrouwen. Het is een boek speciaal voor managers, CEO's en topambtenaren die het verschil willen maken, of voor iedereen die wil weten hoe werken en geluk samen kunnen gaan.

Boek: ‘De collega’s werken thuis’ (Frank Van Massenhove en Tom Auwers)

Youtube kanaal FOD Sociale Zekerheid

Bekijk de video's van de FOD Sociale Zekerheid

Publicaties

Cultuuromslag als uitdaging. Een terugblik op Novo

<div data-configid="12075854/12244581" style="width:400px; height:300px;" class="issuuembed"></div><script type="text/javascript" src="//e.issuu.com/embed.js" async="true"></script>