4e conferentie van het European Fraud and Error Platform

16 oktober 2017

Op 16 en 17 oktober heeft de 4e jaarlijkse conferentie van het “European Fraud and Error Platform” plaats te Brussel. De nationale contactpersonen van 32 landen verzamelen om informatie uit te wisselen en te overleggen over sociale fraude, misbruik en systematische moeilijkheden bij de coördinatie van sociale zekerheidssystemen in Europa.

Michiel Van Der Heyden en Marc Morsa voerden in 2017 een bevraging uit bij deze nationale contactpunten over hun ervaringen met betrekking tot grensoverschrijdende samenwerking. Met welke landen wordt nauw samen gewerkt in de strijd tegen sociale fraude? Op welke manier? Hoe slagen landen er in om gemiste sociale bijdragen of verkeerdelijk uitbetaalde tegemoetkomingen te recupereren?

De resultaten van dit onderzoek worden gebundeld in een kort rapport dat ten laatste op 31/10/2017 wordt bezorgd  aan het secretariaat van de Administratieve commissie voor de coördinatie van sociale zekerheidssystemen (A.C.C.S.Z.).

Sinds 1 januari 2016 is het Fraud and Error Platform een permanente overlegstructuur waarvan het secretariaat wordt verzorgd door de Europese Commissie. 

Voor meer informatie:

Michiel Van Der Heyden (DG Beleidsondersteuning en -coördinatie)
Lid Steering Committee European Fraud and Error Platform
Michiel.VanDerHeyden@minsoc.fed.be

Marc Morsa (DG Beleidsondersteuning en -coördinatie)
Plaatsvervangend lid Steering Committee European Fraud and Error Platform
Marc.Morsa@minsoc.fed.be 

Gerrit Van de Mosselaer (Diensten van de Voorzitter)
Belgisch nationaal contactpunt (NCP)
Gerrit.vandemosselaer@minsoc.fed.be