Werken bij de FOD Sociale Zekerheid

Een zoektocht naar talent

De FOD Sociale zekerheid ondersteunt het beleid rond verschillende socialezekerheidsthema's. De Belgische sociale zekerheid behoort tot de beste van de de wereld. Onze FOD is een lerende organisatie die steeds wil evolueren en daarom zoeken wij enthousiaste medewerkers die al hun passies en talenten willen inzetten om voor deze innoverende organisatie te werken.

Meer info over de organisatie, structuur, waarden van de FOD Sociale zekerheid

Bekijk de video Werken bij de FOD Sociale Zekerheid

Vacatures

Ontdek onze lopende vacatures

Rolmodel voor een moderne overheid

Onze FOD is geen traditionele overheidsdienst meer, maar wil vooral inspireren tot een sterker en moderner management. We willen een rolmodel zijn als moderne organisatie. Bij ons ben je regisseur van je eigen leven en we zeggen je niet meer wanneer, waar en hoe je moet werken. Prestaties worden niet gebaseerd op aanwezigheid maar op basis van resultaten. De teams bepalen zelf hoe ze hun resultaten behalen (ontwikkelcirkels in team), de medewerkers worden zelf geëvalueerd maar kunnen ook hun chefs evalueren.

Bekijk de video Agile Organizations

Dankzij de creativiteit van onze medewerkers zijn we uitgegroeid tot een moderne en aantrekkelijke overheidsdienst met een aangename en efficiënte werkomgeving. Bij ons geven de medewerkers mee vorm aan ons modern HR-beleid.

10 redenen om bij ons te werken:

  1. Je werkt in een moderne en dynamische werkomgeving;
  2. Je bent regisseur van je eigen leven, je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je werkt;
  3. Je krijgt kansen om mee te werken aan innovatieve projecten;
  4. Je werkt samen in dynamische teams waarin we leren van elkaar;
  5. Je kan je talenten en passies ontdekken en ontwikkelen;
  6. Je kiest zelf hoe je je wil ontplooien via interne en externe opleidingsmogelijkheden;
  7. Je geniet vertrouwen en autonomie in het uitvoeren van je job;
  8. We hebben respect voor het evenwicht tussen werk en privé;
  9. Je kan aan telewerk doen, tot maximum 3 dagen per week;
  10. Je geniet tal van voordelen zoals gratis woon-werkvervoer, eindejaarspremie, vakantiegeld, minimum 26 verlofdagen, enz.

En...wat vinden onze medewerkers er zelf van?

Na een eerste boeiende uitdaging verhuisde ik via interne mobiliteit van de Directie-generaal Zelfstandigen naar de Directie-generaal Personen met een handicap. Bij de laatste DG kreeg ik de kans om meer verantwoordelijkheid op te nemen, mits de nodige opleiding en ondersteuning. Een boeiende, gevarieerde en uitdagende job die toch een goede verhouding toelaat tussen werk en privé!
Liesbet Truyers,
Juriste
DG Personen met een handicap
Werken bij de overheid heeft nog vaak een negatief imago, maar dat is zeker onterecht. Onze dienst Communicatie bijvoorbeeld, bestaat uit een team van jonge en gedreven mensen. Wat ik zo positief vind aan de FOD, is dat hier veel belang wordt gehecht aan klantvriendelijkheid, efficiëntie en innovatie. Ook het telewerk is zonder twijfel een groot pluspunt!
Nele Heerwegh,
Attaché Communicatiebeleid
Diensten van de voorzitter
We werken in een moderne sfeer met veel ruimte voor initiatief, tijd om te groeien en tegelijkertijd die tijd soms helemaal uit het oog te verliezen door boeiende uitdagingen, een uitgebreid netwerk met veel actoren en veel inhoudelijke evoluties die je nooit vervelen.
Gerrit Van de Mosselaer,
Jurist
DG Diensten van de Voorzitter
Ik hou vooral van mijn job omdat ik er mij persoonlijk voor heb kunnen inzetten en initiatieven kon nemen voor een meer persoonlijk contact met cliënten en rechtbanken. Ik kon vertrouwelijke rapporten creëren dankzij de grotere zichtbaarheid van onze taak. Zelf mijn werk beheren en thuis kunnen werken, verhoogt mijn persoonlijk welzijn. Ik ben heel blij met het vertrouwen dat ik krijg van mijn oversten voor mijn competenties en professionalisme. De huidige werkomgeving is erg aangenaam op enkele minpuntjes na, maar niets is perfect!
Gisèle Cremer,
Administratief assistente
DG Personen met een handicap