Happy Independent's Year viert vijftig jaar sociaal statuut van de zelfstandigen

22 februari 2018

50 jaar sociale bescherming, dat vieren we!

In 2018 blaast het sociaal statuut van de zelfstandige vijftig kaarsjes uit. 50 jaar evolutie en ontwikkelingen, dat vieren we. Op woensdag 21 februari gaven de Eerste Minister Charles Michel, minister van Zelfstandigen Denis Ducarme en Administrateur-generaal van het RSVZ Anne Vanderstappen, in aanwezigheid van Koning Filip, daarom samen in BOZAR de aftrap voor de "Happy Independent's Year"-campagne.

Interactief platform #improver

Minister Ducarme stelde er het interactieve platform #improver voor. Via het platform op de campagnewebsite kunnen bezoekers ideeën voorstellen om het sociaal statuut verder te verbeteren. Het platform loopt tot 31 augustus. Alle ideeën kunnen gedeeld en geliket worden. Minister Ducarme onderzoekt na afloop de haalbaarheid van de vijftien meest gelikete ideeën.

Daarnaast vinden (toekomstige en oud-)zelfstandigen op de website ook een overzicht van alle verwezenlijkingen in een animatievideo.

50 ambassadeurs geven een stem aan meer dan 1 miljoen zelfstandigen

Met meer dan één miljoen zelfstandigen in België is het landschap aan ondernemers erg divers. 50 gedreven zelfstandigen uit uiteenlopende sectoren geven een stem aan dit sociaal statuut. In persoonlijke videoboodschappen vertellen ze wat dit sociaal statuut betekent voor hen en blikken ze vooruit op de toekomst.

Anne Vanderstappen: "Meer dan 1 miljoen zelfstandigen leveren elke dag opnieuw een belangrijke bijdrage aan de Belgische economie en de welvaart van ons land. Hun stem mag niet ontbreken op deze belangrijke verjaardag van hun sociale zekerheid. 50 ambassadeurs krijgen de eer deze stem te vertolken doorheen ons feestjaar. Je kan hen volgen op onze campagnewebsite en social media."

Koning Filip ontmoette op de openingsavond alle ambassadeurs en zat met elf van hen samen voor een rondetafelgesprek om zo dieper in te gaan op hun persoonlijk parcours.

Samen met de zelfstandigenorganisaties en Synergie 4

De "Happy Independent's Year"-campagne is een initiatief van het RSVZ en minister van Zelfstandigen, Denis Ducarme, in samenwerking met de zelfstandigenorganisaties UNIZO, UCM, NSZ, de FOD Sociale Zekerheid en Synergie4.

De agenda op de campagnewebsite bundelt alle evenementen voor zelfstandigen georganiseerd door alle partners en biedt zo een totaaloverzicht van het aanbod in België voor zelfstandigen.

Meer info:

Website: http://www.happyindependentsyear.be

Social media: