Internationale arbeidsconferentie Genève

13 juni 2019

Ter gelegenheid van de 198e zitting van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) had het Internationaal Arbeidsbureau (IAB) een uitgebreide studie over de sociale bescherming voorbereid. België heeft een verklaring afgelegd, voorbereid door onze collega, Marc Morsa (DG BeSoc), die werd gefeliciteerd door de directeur van het Departement van de Normen, mevrouw C. Vargha. 

In deze verklaring wordt eraan herinnerd dat het universele karakter van de sociale bescherming centraal staat in het mandaat van het IAB en dat zij bijdraagt tot sociale rechtvaardigheid. Bovendien worden in deze verklaring verschillende relevante beginselen benadrukt waaraan elk socialezekerheidsstelsel moet voldoen: solidariteit, duurzaamheid, doeltreffendheid. En verder niet alleen fundamenten creëren, maar verder evolueren naar een steeds hoger niveau van sociale bescherming. 

Deze elementen zullen invloed hebben op de terugkerende discussies over de sociale bescherming die tijdens de volgende zittingen van de IAO zullen plaatsvinden.

Website van de conferentie