Japanse delegatie bezoekt FOD

27 augustus 2018

Een delegatie van Japanse sociale partners van de Hyogo Prefectuur (met de havenstad Kobe als hoofdstad) heeft op 27 augustus de FOD Sociale Zekerheid bezocht. De delegatie bestond uit vertegenwoordigers van Rengo (de vakbondsconfederatie), andere vakbondsvertegenwoordigers, vertegenwoordigers van een werkgeversorganisatie, een kamerlid van Labour, en een professor van de School of Business Administration van de Universiteit van Hyogo.

Rengo Hyogo organiseert al verschillende jaren studiereizen naar het buitenland. De "2018 tour" betreft België en Duitsland. De thema's zijn: "regionale revitalisering door lokale industrieën", "lokale economie", "industriële clusters", "het overwinnen van de afname van de beroepsbevolking", "evenwicht tussen werk en privéleven" etc. Ze hebben 8 geleide bezoeken gebaseerd op deze onderwerpen tijdens hun verblijf.

De delegatie was bijzonder geïnteresseerd in de werking en organisatie van de Belgische welvaartstaat en onze sociale zekerheid. Experten van de FOD lichtten een en ander toe.

Website RENGO