Uitreiking Student Award BTSZ 2020

2 april 2021

Het Belgisch Tijdschrift voor Sociale Zekerheid (BTSZ) organiseert jaarlijks de Student Award om de meest verdienstelijke masterscripties over onze sociale zekerheid en sociale bescherming in de schijnwerpers te zetten.

Het BTSZ is een multidisciplinair, wetenschappelijk tijdschrift dat een divers doelpubliek informeert over sociale zekerheid en sociale bescherming in België binnen de Europese context.

Voor de editie van 2020 ontvingen we meer dan 30 inzendingen van uitzonderlijke kwaliteit. Vandaag maakt Frank Vandenbroucke, Vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, de winnaar bekend.

Door de veiligheidsmaatregelen in verband met COVID, gebeurt de uitreiking in een video. Je kan hem bekijken via de link onderaan.

De drie laureaten zijn:

Charlotte Bruynseraede, KU Leuven, Faculteit Rechtsgeleerdheid

Werken in armoede: hoe een adequate toegang tot de sociale zekerheid garanderen? Casus zelfstandigen. Een rechtsvergelijkend onderzoek

Master in de Rechten - Promotor: Prof. dr. P. Schoukens - Corrector: Prof. dr. I. Samoy

Nicolas Vantomme, KU Leuven, Faculteit Rechtsgeleerdheid

De compatibiliteit van de gedefederaliseerde gezinsbijslagsystemen met de Belgische coördinatieregels en het Europees recht

Master in de Rechten - Promotor: Prof. dr. P. Schoukens - Corrector: Prof. dr. I. Samoy

Joren Dehond, Vrije Universiteit Brussel, Faculteit Rechten en Criminologie

De Europese pijler van sociale rechten. In welke mate komen de sociale rechten versterkt uit een uitvoering van de Europese Pijler van Sociale Rechten?

Master in de Rechten, afstudeerrichting Sociaal Recht - Promotor: Prof. Dr. Guido Van Limberghen

Bekijk de video van de uitreiking: Student Award 2020